Zepter Hotel Drina Bajina Bašta

Bajina Bašta

Nature weekend

Lorem ipsum dolor sit amet, consec dolor sit amet anis po.

EUROPE
43.970539, 19.564911.

NATURE WEEKEND – Slikovito i jedinstveno mesto za sve ljubitelje prirode

TARA: “Ja ovako zamišljam raj" dr Etkin Klark

SCS

Clean & Safe & Covid Free


Nastavljamo da sprovodimo našu misiju u sektoru hotelijerstva u kojem podižemo standarde higijene i bezbednost naših gostiju.

Sa velikim zadovoljstvom i ponosom vas obaveštavamo da je naš hotel Zepter hotel Drina u Bajinoj Bašti dobio sertifikat i pravo korišćenja pečata „Clean&Safe“ (Čisto&Sigurno).
„Clean&Safe“ oznaka garantuje da se u našim hotelima sprovode sve higijenske, zdravstvene i bezbednosne mere u borbi protiv COVID-19.

Glavno sredstvo u borbi protiv COVID-19 u našim hotelima, a zahvaljujući kojem smo i dobili ovaj pečat, je Therapy Air iOn - najbolji prečišćivač vazduha na globalnom tržištu (Nemačka 2016, 2019. i 2020. godine expertentesten.de), koji je sertifikovan da eliminiše korona virus iz vazduha u zatvorenom prostoru!

Sve sobe i prostorije Zepter Hotela opremljene su Therapy Air iOn prečišćivačem vazduha i zato ne brinite, već spakujte kofere i izaberite svoju destinaciju za bezbedan odmor i uživanje. Mi vas očekujemo već ovog vikenda!

VIRTUELNA TURA

Gradski hotel i gradska kavana, otmena oaza u zelenilu Bajine Bašte nadomak turističkih bisera Tare i Drine. Udobne i komforne sobe, dobar san i planinarski doručak biće ono što vas nosi u svakodnevnim aktivnostima na reci, jezeru ili planini.

 

26 lux soba | 44 classic sobe | 1 apartman | Restoran Drina | Pizzeria | Konferencijska dvorana {180 mesta} | Letnja terasa {150 mesta} | Teretana i Sauna

 

Spoj lepote komfora i relaksacije

Luksuzni i moderan hotel Drina, visoke kategorije, smešten u samom centru Bajine Bašte (168 km od Beograda i 38 km od Užica), u centru gradskog naselja Bajine Bašte-pešačka zona, u neposrednoj blizini reke Drine, po kojoj i nosi ime, planine Tare i manastira Rača. Zgrada hotela se nalazi između dve glavne ulice grada, naslanja se na pešačku zonu centra i ušuškana je u raskošno zelenilo obližnjih parkova, što eksterijer hotela, u kolorističkom smislu, čini još interesantnijim. I u periodu godine bez vegetacije, intenzitet boja fasade od crvenkaste opeke i dalje zadržava upečatljivost u okolnom pejzažu ovog lepog grada.

NA RASPOLAGANJU

PREGLED KAPACITETA

Broj soba

8

Površina

18m2

Opis

1-2 pax (standard room - king size bed)

Broj soba

4

Površina

18m2

Opis

1-2 pax (standardna room - 2 separated beds)

Broj soba

27

Površina

18m2

Opis

1-3 pax (standardna room - 3 separated beds)

Broj soba

2

Površina

25m2

Opis

1-5 pax (standard room - 5 separated beds)

Broj soba

6

Površina

25-47m2

Opis

1-2 pax + 2 chd

Broj soba

16

Površina

m2

Opis

1-2 pax (deluxe room - king size bed)

Broj soba

8

Površina

m2

Opis

1-3 pax (deluxe room - 2 separated beds)

Broj soba

6

Površina

m2

Opis

1-3 pax (deluxe room - 3 separated beds or king size bed + sofa)

RESTORAN & BAR

Restoran hotela Drina – Mesto uživanja i vrhunskog gastronomskog doživljaja

U prostranom, a opet intimnom i najmodernije opremljenom restoranu prirodnim materijalima, vrhunskog kvaliteta i udobnosti, kapaciteta do 120 mesta, na A la carte jelovniku je širok izbor jela domaće i internacionalne kuhinje, pripremljen na zdrav – Zepter način, u Zepter posuđu. Restoran nudi čitavu lepezu suhomesnatih proizvoda ovoga podneblja: pršute, čuvene čvarke, kajmak, sir, obrok salate, kuvana jela, razne vrste ribe: drinska pastrmka, drinski skobalj… Pored bogate vinoteke restoran u ponudi ima i veliki izbora domaćih rakija brenda ovog kraja: BB klekovaču, BB specijal, Belu ljutu, Staru pesmu… kao i bogatu vinoteku sa vrhunskim domaćim i svetskim etiketama. Pripremanje i služenje jela u Zepter posuđu čini ovaj restoran, oazom dobrog ukusa. Restoran je zbog svog prelepog enterijera i savršenog gastronomskog užitka i usluge pogodan za organizaciju svih vrsta svečanosti: proslava, svadbi, rođendanskih veselja, matura, poslovnih ručkova…

Pizzerija

Locirana u prizemlju hotela, opremljena po vrhunskim standardima, sa pogledom na gradski trg, kapaciteta do 60 sedećih mesta, nalazi se moderna pizzerija-diskoteka koja nudi veliki izbor originalnih italijanskih jela. Pizzerija – diskoteka Bašta je sinonim za kvalitet dobre italijanske hrane i društvenog života, gde u opuštajućoj atmosferi i uz profesionalno i prijatno osoblje, možete uživati u širokom asortimanu : piza, lazanja, pasti, domaćih njoka sa piletinom, fitnes salata, rižota, najkvalitetnijih italijanskih poslastica …

DRINA

SADRŽAJI I USLUGE

Kongresna dvorana – za uspešna poslovna okupljanja

Hotel Drina raspolaže i velikom, tehnološki najsavremenijom kongresnom dvoranom, sa svom potrebnom audio i video opremom, kapaciteta do 220 mesta, kompletno opremljenom za održavanje kongresa, seminara, konferencija, work shop i team building aktivnosti. Ova prelepa sala idealna je i za organizaciju svih vrsta proslava i svečanosti: svadbi, maturskih večeri, proslava rođendana, godišnjica i drugih prigoda.

Organizacija događaja

Iskoristite potencijal naših objekata i kompletnu logistiku koju pruža naš tim i napravite događaj za pamćenje.

Organizujemo:

♣ Proslave godišnjice mature na vodopadu (do 150 ljudi) ♣ Svadbena veselja (do 200 ljudi) ♣ Promocije i svečanosti ♣ Dečija slavlja Izlete, rafting, vožnje čamcima i dr.

Sportske pripreme

Hotel Zepter Drina, smešten u centru Bajne Bašte i udaljen svega 300 m od Sportsko-rekreativnog centra „Braća Milutinović”, predstavlja vaš pravi izbor za održavanje sportskih priprema. Hotel nudi odlične uslove za smeštaj i ishranu sportista. Sportski tereni, zajedno sa hotelom, predstavljaju funkcionalnu i zaokruženu celinu.

Korporativni turizam

Hotel Zepter, sa raspoloživim kapacitetima i stručnim timom, vaš je idealan partner za realizaciju specifičnih kompanijskih događaja koji spajaju poslovan i zabavan sadržaj. Sa nama ćete uspešno organizovati: ♣ Seminare i edukaciju za zaposlene ♣ Konferencije i okrugle stolove ♣ Promocije i svečanosti ♣ Teambuilding aktivnosti ♣ Hotel Zepter vam nudi udoban smeštaj, opremljenu salu za sve vaše poslovne aktivnosti i pregršt mogućnosti kako da provedete slobodno vreme. U zavisnosti od vaših interesovanja, možete izabrati: rafting, biciklizam, planinarenje, vožnju jezerom, izlete i obilaske u okolini ili osmisliti sportsko takmičenje za učesnike.

Fitnes Centar

Gostima je na raspolaganju Fitnes Centar koji se sastoji od moderno opremljene teretane i saune. Gosti hotela mogu uživati i u tretmanima masaže.

Parking

Hotel raspolaže ograničenim brojem parking mesta na parkingu koji se nalazi ispred hotela, a koja su besplatna za goste (hotel ne garantuje parking mesto u slučaju velike popunjenosti istog). Rezervacija parking mesta je moguća po ceni od 380 RSD po automobilu, po hotelskom danu na parkingu koji se nalazi odmah uz hotel. U slučaju potvrde rezervacije parking mesta od strane hotela, parking mesto će biti rezervisano tokom celokupnog trajanja boravka u hotelu.

IZLETI

Od ostalih istorijskih znamenitosti, u Bajinoj Bašti i njenoj okolini nalaze se:

• Nacionalni park Tara

• Kaluđerske bare

• Zaovine

• Naselje Šljivovica

• Jezero Perućac

MANIFESTACIJE

• Drinska regata

• Filmski festival Kustendorf

NACIONALNI PARK TARA

Nacionalni park Tara zauzima površinu od 183 km2 i većim delom se nalazi pod zaštitom kao nacionalno dobro od najvećeg značaja, njen najviši vrh je Kozji rid sa 1591 m, a pripada grupi podrinjskih planina. Prema legendi, Tara je dobila ime po slovenskom bogu Taru, koji je zbog prirodnih lepota odabrao da na njoj proživi svoj božanski život. Tara obiluje jezerima, brzacima kristalne čistoće i rečicama, gde se izdvajaju dva čuvena jezera: Perućačko i Zaovinsko. Ovo je ekološki očuvana sredina, vrlo pogodna za zimske sportove, ali i bogata biljnim i životinjskim svetom. Na Tari su zastupljeni: jela, smrča, bor, jasika, javor, breza, a registrovano je čak 53 vrste sisara i 153 vrste ptica. Najinteresantniji i svakako najznamenitiji botanički predstavnik bogatstva Tare je čuvena Pančićeva omorika, koju je čuveni biolog otkrio 1875. godine, na strmim padinama klisure Belog Rzava i koja se može videti samo ovde.

 

Na jugoistočnom delu planine Tare, a 16 km od Bajine Bašte, nalazi se Kaluđerske bare, poznati turistički centar na čijoj krečnjačkoj podlozi rastu šume crnog i belog bora, jele i smrče. Ovde postoji i ski staza, na nadmorskoj visini od 1000 m, kao i staze za sankanje, i ergela sa mogućnošću iznajmljivanja konja za rekreativno jahanje. Hajdučka česma se nalazi na 3 km od Kaluđerske bare. Ovo je predivno uređeno izletište, omiljeno mesto za odmor i rekreaciju stanovnika Bajine Bašte.

DRINSKA REGATA

Možete obići i Zaovine (nalaze se u južnom delu Tare, a čuvene su po tome što su tu otkriveni fosili biljnog sveta), Sokolinu (visoravan sa prelepim livadama okružena šumama jele, smrče, bukve, koja predstavlja pravu vazdušnu banju), Mitrovac (nalazi se na 1080 m nadmorske visine i karakterističan je po povoljnim klimatskim uslovima sa velikim brojem sunčanih dana), Predov krst (na severozapadu Tare i najočuvaniji je predeo Srbije na kome se nalaze tri rezervata prirode: Zvezda planina, Brusnica i Karaula štula, koje čine stanište tercijarnih biljnih i životinjskih vrsta).

 

Naselje Šljivovica udaljeno je 20 km od Bajine Bašte, ali vredi ga posetiti jer se tu nalazi prirodni rezervat-stanište Pančićeve omorike, kao i rezervat mešovite šume jele, smrče i bukve. Ovaj predeo privlači i zbog bogatstva različitih pejzaža, biljnih vrsta, lekovitog bilja, izvora i vodotoka, pećina…

 

Za goste hotela organizujemo razne izlete i posete prirodnim lepotama Nacionalnog parka Tara, vožnju čamcima rekom Drinom ili krstarenje jezerom Perućac.

 

Ono što se svakako ne sme zaboraviti i preskočiti je najveća manifestacija na vodi u Srbiji – Drinska Regata, koja za par dana trajanja u julu okupi oko 10 000 posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Vila Drina svojom pozicijom na dve reke, zaista pruža fantastičan izbor za odmor koji nećete zaboraviti. Jednostavno opremljene sobe, svetle i udobne, pružaju mogućnost da obnovite svoju energiju za kratko vreme.

DETALJNIJE

Jedan od najpoznatijih hotela u bivšoj Jugoslaviji (nekadašnja Zvezda) svojim šarmom starog gradskog, banjskog hotela u centru grada, privlači brojne goste iz celog sveta već decenijama.

DETALJNIJE

Odmorite se i opustite u udobnom hotelu koji neguje poseban odnos prema zdravlju gostiju i nalazi se u centru grada i epicentru kultne beogradske atmosfere.

DETALJNIJE

KONTAKT

Zepter Hotel Drina,

Vojvode Mišića 5, Bajina Bašta

+38131862451 | +381648430900

[email protected];

[email protected]

Top