Zepter Vila Drina

Bajina Bašta

Tara sa svojim beskrajno gustim i zelenim šumama, bajkovitim pašnjacima, bujnim livadama, očaravajućim jezerima i zapanjujućim vidikovcima, ima sve za nekoga i ponešto za svakoga.

Active weekend

EUROPE
43.967125  19.403006

ACTIVE WEEKEND – Aktivni dan za vrhunski san

PERUĆAC: Jezero, plaža, krstarenje, kao na moru!

#ZepterVilaDrina #ZepterHotels #ZepterWorld

Vila Drina svojom pozicijom na dve reke, zaista pruža fantastičan izbor za odmor koji nećete zaboraviti. Jednostavno opremljene sobe, svetle i udobne, pružaju mogućnost da obnovite svoju energiju za kratko vreme, Čuveni restoran „Vrelo" smešten u idiličan ambijent nad vodopadom istoimene reke ima sve što bi poželeli i najzahtevniji gurmani i omiljena je stanica svim ljubiteljima dobre fotografije.

Screenshot 2021-01-27 at 10.55.01

15 standard soba | Prijatan i udoban buffet restoran | Restoran Vrelo | Kamp Perućac

Vila Drina je ušuškana u bujno zelenilo Perućca, 13 km uzvodno od Bajine Bašte, u podnožju planine Tare. Smeštena je u zagrljaju dve reke – Vrela i Drine – obe udaljene od Vile svega dvadesetak metara. Na tom mestu vodopad reke Vrelo, najkraće reke u Evropi, duge svega 365 metara, zbog čega je nazivaju i reka Godina, obrušava se u Drinu praveći veličanstven vodopad. Sa ovog čarobnog mesta gosti nose nezaboravne uspomene na okrepljujući boravak i zdrav san uz huk vodopada.

Objekat svojom osnovnom arhitektonskom fizionomijom lako sam sebe locira u period pre Drugog svetskog rata, kao, za ovaj prostor i za ono vreme, raskošnu kuću u malom gradu. Podigao ga je Miloš Rajaković, lokalni zemljoposednik i trgovac. U blizini Vile nalazi se mini-hidroelektrana, na slapovima, podignuta 1927. godine, koja je još u funkciji.

Raskošna Vila, građena između dva svetska rata, nedavno je potpuno renovirana i pretvorena u moderan hotel sa 15 soba, sa najsavremenijom opremom i infrastrukturom, te predstavlja pravi dragulj na turističkoj mapi Srbije.

U rekonstrukciji se ni najmanje nije izgubio originalni duh kuće, samo su tehnička rešenja – oprema soba i ostalih prostora – podignuta na savremeni ugostiteljski nivo. Od Vile ka zapadu nalazi se jezero Perućac s neverovatnim prirodnim ambijentima zbog kojeg je čitav ovaj kraj uz Drinu nedavno proglašen za „broj jedan čudo prirode u Srbiji“.

PERUĆAC

Sve smeštajne jedinice u Vili su opremljene klima-uređajima, mini barom, TV uređajima, telefonima i imaju besplatan wi-fi.

Iako Vila poseduje i sopstvenu restoran salu sa 40 mesta, u kojoj se održavaju manji seminari i skupovi, u njenom sastavu nalazi se i obližnji restoran Vrelo sa jednom od najlepših terasa na samom vodopadu, kapaciteta 200 mesta, od kojih je 140 u samoj sali i 60 natkrivenih mesta na terasi, u prirodnom okruženju bogatom vodenim tokovima, slapovima, atmosferom kojoj nijedan enterijer ne bi mogao parirati, pogotovo ne u letnjim mesecima kada su svežina i huk vode neposredni. Bašta restorana pravi je spas od visokih temperatura. Restoran je pogodan za organizaciju svih vrsta svečanosti i proslava.

NA RASPOLAGANJU

PREGLED KAPACITETA

Broj soba

2

Površina

13m2

Opis

1 pax (king size bed)

Broj soba

1

Površina

17m2

Opis

2 pax (two separated beds)

Broj soba

5

Površina

17m2

Opis

2 pax (twin bed)

Broj soba

1

Površina

21m2

Opis

3 pax (3 separated beds)

Broj soba

1

Površina

25m2

Opis

2 pax (king size bed)

Broj soba

1

Površina

25m2

Opis

3 pax (king size bed + sofa)

Broj soba

2

Površina

24m2

Opis

3 pax

Broj soba

1

Površina

31m2

Opis

5 pax

Broj soba

1

Površina

13m2

Opis

2 pax

RESTORAN & BAR

Restoran Vila Drina

U sastavu idilične Vile Drina nalazi se prijatan, moderno opremljen restoran, kapaciteta do 40 mesta u kome gosti mogu uživati u najprobranijim specijalitetima domaće kuhinje. Restoran je pogodan i za poslovne ručkove, kao i za organizaciju intimnijih svečanosti.

Restoran Vrelo

Restoran Vrelo smešten je na vodopadu rečice Vrelo (najkraća reka u Evropi – 365 metara!) koja se na tom mestu obrušava u Drinu. Ovde možete uživati u svim specijalitetima ovog kraja, udobno smešteni u jedinstven ambijent, u hladovini gustih krošnji drveća, tik iznad samog vodopada. Ručak u bašti restorana je nezaboravan doživljaj i jedinstvena prilika za fotografisanje u bajkovitom ambijentu. Ne propustite priliku da probate svežu ili dimljenu pastrmku. Iako Vila Drina raspolaže vlastitim restoranom (40 mesta), ručak u restoranu Vrelo, koji se nalazi na dvadesetak metara od Vile Drina, predstavlja jedinstven doživljaj. Reka Vrelo je na nekoliko mesta premošćena drvenim terasama na koje su postavljeni stolovi. Većina baštenskih stolova je na samom vodopadu, a drveće natkriljuje čitav baštenski deo restorana praveći prijatnu hladovinu. Čitav ovaj kraj, poznat je po kulinarskim specijalitetima, tako da je i u Vrelu ponuda za gurmane potpuno posebna.

Okruženje

Jezero Perućac i kanjon reke Drine odredište su za hiljade avanturista željnih aktivnog odmora u netaknutoj prirodi, a čuvena manifestacija „Drinska regata“ sa oko 10.000 učesnika kruna je letnje sezone u bajinobaštanskom kraju. Posle dve decenije pauze, otvoren je i plovni put od Bajine Bašte do Višegrada, ovaj „Čarobni turistički prsten“, pored dvočasovnih krstarenja brodićima, obuhvata obilazak najlepših predela Tare, kao i deo trase kojom je nekada prugom uskog koloseka saobraćao čuveni „ćira“.

 

Posle adrenalinskog spusta Drinom, gostima je na raspolaganju kupanje na jezeru Perućac. Mimo regate, moguća je vožnja brodićima od brane drinskim rečnim putem dugim 52 kilometra. Iskrcavanje kod Andrićgrada omogućava posetu kamenom gradu posvećenom našem jedinom nobelovcu i obilazak ćuprije Mehmed-paše Sokolovića. Sledi odlazak u Kusturičin raj, u obližnjoj Mokroj Gori, a Nacionalni park Tara ponudiće gostima nezaboravan boravak na najočuvanijoj srpskoj planini. Nedaleko su i manastir Rača, kolevka srpske književnosti, i nezaobiolazno arheološko nalazište – rimski municipijum u Skelanima…

Udoban i jednostavan smeštaj, u stilu pravog gradskog hotela iz zlatnih 30-tih prošlog veka, odlična je baza za upoznavanje bogatog noćnog života.

DETALJNIJE

Gradski hotel, otmena oaza u zelenilu Bajine Bašte nadomak Tare i Drine. Udobne i komforne sobe, dobar san i planinarski doručak nosiće vas u aktivnostima na reci, jezeru ili planini.

DETALJNIJE

Jedan od najpoznatijih hotela u bivšoj Jugoslaviji (nekadašnja Zvezda) svojim šarmom starog gradskog, banjskog hotela u centru grada, privlači brojne goste iz celog sveta već decenijama.

DETALJNIJE

KONTAKT

Vila Drina, Perućac

+38131859300; +38131859333; +381648430901

[email protected]

www.restoranvrelo.rs

Top