Zepter Hotel Drina Bajina Bašta – ponuda izleta i aktivnosti

Izaberite izlet koji najviše odgovara vašim afinitetima:

Izlet Tara 1 (Bajina Bašta- Manastir Rača – Kaluđerske Bare – vidikovac Crnjeskovo, crkva na Tari, ergela konja-Kaluđerske Bare).
Polazak iz Zepter Hotela Drina Bajina Bašta/ Vile Drina ka srpskom srednjovekovnom Manastiru Rača, zadužbini kralja Dragutina Nemanjića s kraja 13. veka, koji je rušen i obnavljan više puta tokom svoje istorije. Nakon posete riznici manastira, usponom kroz Taru odlazimo do Kaluđerskih Bara koje danas nisu u vlasništvu manastira, ali su jedno od najlepših turističkih atrakcija sa brojnim šumskim i ski stazama.  Dalje vas vodimo ka vidikovcu Crnjeskovo koje se nalazi na 1035m   nadmorske visine, na 15 minuta hoda kroz šumu, gde se kao na dlanu pruža pogled na klisuru reke  Rače i grad  Bajinu Baštu. Sa vidikovca pešačimo lepom četinarskom šumom ka spomeniku na Borovom brdu, zatim obilazimo manastir Sabor srpskih svetitelja i ergelu konja na Kaluđerskim Barama, gde pravimo kratak odmor i pauzu za kafu. Nakon toga sledi obilazak čuvene atrakcije Kućice na Drini i povratak u hotel.

Izlet Tara 2 (Bajina Bašta – Zaovine  –  Banjska stena – Tepih livada –  Mitrovac –  Perućac –  reka Vrelo i restoran Vrelo).
Polazak iz Bajine Bašte posle doručka i obilazak očaravajućeg planinskog sela  Zaovine i istoimenog jezera. Uživaćete u zanimljivoj priči o Pančićevoj omorici, lepoj prirodi i još lepšem vidikovcu Banjska stena. Preko mesta Mitrovac, uživajući u šetnji od oko jednog kilometra, dolazimo do čudnovate prirodne pojave nazvanom Tepih livada, koja je naziv dobila po tome što se ugiba pod nogama kao mek tepih. Dalje idemo putem ka Perućcu odakle se pruža predivan pogled na kanjon reke Drine, jezero Perućac i Kozju stenu, koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Perućac je turističko mesto, najpoznatije po jezeru koje je napravljeno zbog izgradnje hidroelektrane. Tu je i lepo uređena plaža, gde osim kupanja, gosti mogu da pecaju, voze se brodom,  iznajme  kajak ili pedalinu, spuštaju se čamcima Drinom, koju ćemo posetiti i dalje nastaviti ka samom naselju u čijem središtu je restoran „Vrelo“,smešten na vodopadu rečice Vrelo, najkraće reke u Evropi, koja se na tom mestu obrušava u Drinu)

Obilazak destilerije BB Klekovača (500m udaljena od hotela) gde se uz prezentaciju pogona, organizuje i degustacija rakija.

Pešačka tura na Tari – u nastavku je predlog pešačke ture:
Planinarska tura od Mitrovca do Banjske stene, kombijem/autobusom se putuje oko 35 min od hotela do Mitrovca na Tari. A zatim se kreće pešice, od Mitrovca šumskom stazom ka Banjskoj steni. Staza je laka, dužine 6km u jednom pravcu sa kumulativnim usponom od 200m. Na stazi su tri atraktivna vidikovca sa pogledom na reku Drinu i jezero Perućac. Od krajnje tačke, pešice se zatim ide stazom, pa makadamskim putem još 800 metara (sve ukupno 10 min hoda) do mesta gde čeka kombi/autobus za povratak u Perućac, pa u Bajinu Baštu u hotel. Trajanje pešačke ture je oko 3 h. Povratak kombijem do hotela 35 min.

Vožnja brodom do Višegrada – Polazak iz hotela posle doručka prema jezeru Perućac i ukrcavanje na brod za Višegrad (vožnja brodom oko 3 sata kroz očaravajući kanjon Drine). Put do Višegrada, mesta u kome se prepliću istorije imperija koje su vladale ovim prostorima. Najveća znamenitost Višegrada je jedan od najznačajnijih mostova svetske književnosti, zadužbina velikog vezira Mehmed- paše Sokolovića, čuveni most o kome je Andrić napisao roman „Na Drini ćuprija“. Kao svedočanstvo o epohama koje su se smenjivale na ovom području podignut je Andrićgrad, grad izgrađen od kamena kao jedinstveni spomenik istoriji ovog kraja. Šetnja Andrićgradom predstavlja svojevrsno putovanje kroz vreme. Po dolasku u Višegrad predviđeno je oko 1,5 h vremena za obilazak grada i njegovih znamenitosti. Nakon toga je ukrcavanje na brod i povratak brodom u Perućac (oko 3 sata vožnje).

Izlet spust čamcima rekom Drinom, obilazak Muzeja Municipium Malvesiatium, ručak u prirodi ( Polazak iz Hotela/Vile Drina,  hotela posle doručka do Perućca.  Ukrcavanje  na čamce i spust rekom  Drinom  do Bajine  Bašte, nakon kraće pauze sledi polazak za mesto Skelani (republika Srpska). Neophodno je da gosti ponesu lične karte (ukoliko su državljani Srbije) ili pasoše pošto se prelazi granica. Nakon 20-ak minuta vožnje dolazimo do rimskog Municipiuma Malvesiatiuma (rimski grad iz 2 v.n.e.). Nakon obilaska arheološkog nalazišta, sledi kraći obilazak muzeja Municipiuma u mestu Bosanska Crvica. Nakon posete muzeju sledi polazak u Perućac gde bismo u prirodi organizovali ručak (tradicionalno posluženje ovoga kraja spremano od lokalnih namirnica).

Spust od Perućca do kućice na Drini kajakom u trajanju od 2-3h. Spust se može organizovati za grupu od 8 pa do 100 osoba. Spust se može organizovati u period maj-septembar.

Kanjoning u kanjonu Belog Rzava (kod jezera Zaovine na Tari): grupa bi se podelila na 4 ekipe od po 7-8 članova koji startuju u rasponu od pola sata. Uz svaku grupu idu po 2 vodiča. Početak bi bio od 11h, trajanje do 17h.  Svaki član bi imao kompletnu opremu za kanjoning. Ovaj kanjon je za goste koji su bolje fizički pripremljeni, ali je prava adrenalinska avantura.

Orijentiring na Tari (sa zadacima) može se organizovati za grupu od 60 gostiju, manje je fizički zahtevno. U trajanju 2h.

Pečenje jagnjeta (praseta) na ražnju – ručak u prirodi gde se u Perućcu organizuje piknik ručak i pečenje jagnjeta na ražnju. Na raspolaganju je jedna -dve osobe koja se brine o pečenju jagnjeta. Nakon toga sledi ručak u prirodi (jagnje,salata,lepinje). Ovaj predlog se odlično kombinuje uz izlete Tara 1 i Tara 2.

Izlet vožnja vozom Šarganskom osmicom (Bajina Bašta-Vila Drina – Mokra Gora – Šarganska osmica – Bele vode – Mećavnik-Kremna).
Na vožnju Šarganskom osmicom polazimo nakon doručka i jutarnje kafe. Tokom vožnje proći ćemo stanicama Šargan-Vitasi, Šargan-Jatare i zaustaviti se na nekoliko vidikovaca, odakle se pruža fantastičan pogled na Mokru goru. Putujući čuvenom rutom u obliku broja osam, putniku je gotovo nemoguće da odredi kuda je voz već išao, a kuda tek treba da prođe. Po završetku vožnje koja traje 3 sata (sa usputnim pauzama) odlazimo do lekovitih izvora Bele vode i brda Mećavnik, na kome danas ponosno stoji možda jedini grad koji je u celini napravljen od drveta – Drvengrad. Uživajte na jedinstvenim mestima koje je izgradio poznati srpski reditelj Emir Kusturica tokom snimanja filma „Život je čudo“. Kao u svakom pravom gradu, i u Drvengradu postoje bioskop, muzej, crkva, biblioteka, restoran.  Put nas dalje vodi u selo Kremna, poznatog po prelepoj dolini, ali i po prorocima Tarabićima, Milošu i Mitru, neukim i nepismenim seljacima koji su, na iznenađenje mnogih, još u 19. veku, predvideli budućnost Srbije, Balkana i sveta.

………………………………

Cene izleta (već od) po osobi :

 • Tara 1: 2.700 RSD
 • Tara 2: 2.700 RSD
 • Vožnja vozom Šarganska osmica, Drvengrad i Mokra Gora: 4.500 RSD
 • Vožnja brodom od Perućca do Višegrada: 4.250 RSD
 • Spust čamcima rekom Drinom: 2.700 RSD
 • Obilazak arheološkog nalazišta Municipium Malvesiatium, uz ručak u prirodi i spust čamcima: 4.500 RSD
 • Obilazak destilerije rakije (ulaznica): 600 RSD
 • Pešačka tura na Tari: 2700 RSD
 • Kayak na Drini: 4.900 RSD
 • Kanjoning: 7.900 RSD
 • Orijentiring: 3.950 RSD
 • Pečenje jagnjeta na ražnju: 4.500 RSD

Napomena: cene su pripremljene na broju od minimum 8 osoba, u slučaju promene broj osoba, cene se posebno dogovaraju.

Od laganih izleta gde uz mir i tišinu Tare svoje misli možete pustiti na otavu kako bi se resetovala keš memorija do ozbiljnijih, zahtevnijih i adrenalinskih aktivnosti koje će preporoditi odnose između Vas i onih sa kojima delite radni dan. Razgledanja prirode, zabavne lagane igre, adrenalinsko-avanturističke portage za blagom samo sun eke od mogućnosti a uvek smo prilagođeni Vama i Vašim zahtevima.

Top